Sveiki mieli lankytojai, šiame dienoraštyje rasite pačių naujausių filmų aprašymus, kurie šiuo metu rodomi kino teatruose!!! :)))

2012 m. vasario 28 d., antradienis

Ar jis vertas 5 Oskarų?:))

Hugo išradimas (3D) 

The Invention of Hugo Cabrett (3D)



Hugo išradimas“ – tai nuotykių filmas visai šeimai, paremtas Briano Selznicko pasakojimu „Hugo Kabareto išradimas“ (orig. „The Invention of Hugo Cabret“).
1930-ųjų Prancūzija. Hugo – dvylikametis našlaitis, gyvenantis traukinių stotyje. Kasdien girdėdamas dundančius traukinio bėgius vaikinas gyvena su alkoholiku dėde ir beprotiškai ilgisi gaisre žuvusio tėčio (akt. Jude Law) – talentingo laikrodininko. Kadaise tėtis sūnui parodė robotą – metalinę žmogaus figūrą, sėdinčią užstalėje ir laikančią plunksną. Nuo tos dienos mažasis Hugo susižavėjo neįtikėtinu mechanizmu, o po tėčio mirties ryžosi bet kokia kaina išsiaiškinti roboto veikimo principą ir priversti jį judėti.
Kartą, bėgdamas nuo piktai nusiteikusio stoties policininko Hugo susiduria su Izabele – keista mergaite, po kaklu nešiojančia raktą, idealiai tinkantį Hugo lėlei-robotui.
Veikdami kartu vaikai siekia įminti roboto paslaptį. Izabelės rakto dėka jiedu įkelia koją į kitą realybę ir patenka į nuostabų pasaulį. Džiaugdamiesi savo atradimu vaikai suvokia, jog išradimas domina ne tik juos. Tikrieji pavojai jau alsuoja Hugo ir Izabelei į nugarą.
Nuostabūs efektai, pasakiški vaizdai ir pavergiantis pasakojimas apie didžiausią tikėjimą – tikėjimą svajonėmis. Juk visos svajonės vieną diena išsipildo.



Oskarai!

Kas dar negirdėjo ar nespėjo pasiskaityti apie Oskarų teikimo ceremonija, tai štai jums puikus straipsnis apie šį įvykį ir žinoma nugalėtojų sąrašas :) 
Vasario 26 dienos vakarą „Kodak“ kino teatre Los Andžele  buvo įteiktos JAV Kino akademijos apdovanojimai - „Oskarai“. Ceremoniją šiemet vesti buvo patikėta komikui ir aktoriui Billy Crystalui. Jis ne kartą šauniai tai darė anksčiau. Ceremonijos organizatoriai dažnai keičia vedimo stilių. Pernai “Oskarų” ceremoniją vedė gražūs ir seksualūs Holivudo aktoriai: Anne Hathaway („Ir velnias dėvi Prada“) ir James Franco („127 valandos“). Ši jauna pora atnešė konservatyviai šventei naujo dvelksmo, bet pernelyg jaudinosi ir vargiai pasiteisino. 

Šiemet naujų vėjų “Oskarų” ceremonijai turėjo atnešti naujas renginio prodiuseris-režisierius Brattas Ratneris. Deja, jį pašalino dėl jo homofobiškų pasisakymų apie seksualines mažumas. Drauge su juo pasišalino ir juodaodis komikas Eddie Murphy, kuris turėjo vesti šių metų ceremoniją. Toks solidarumas suprantamas, nes būtent Brettas Ratneris, kvietęs Eddie Murphy į savo filmą “Dangoraižio apiplėšimas”, pasiūlė juodaodį komiką kino akademijos šventei. Dabar sunku įsivaizduoti, kaip šventę būtų organizavęs Brattas ir Eddie. 

Paskutiniu momentu ceremoniją nuspręsta patikėti visada žinančiam kaip kalbėti patyrusiam aktoriui ir komikui Billy Crystalui. Jau devintą kartą Billy Crystalui teko vesti “Oskarų” teikimo ceremoniją. 


Šiemet pasijautė nedidelis krizės akcentas. Garsusis “Kodak” kino teatras šiemet dėl finansinio kompanijos kracho buvo pervadintas į “Hollywood and Highland Center”. Pavadinimas pasikeitė, bet veiksmo vieta liko ta pati. 

Nauja - tai gerai pamiršta sena. Ypač gerai, kai tas sena yra patikrinta ir pamilta. Šiemet nostalgija istorijos patikrintoms vertybėms jautėsi visame kame. Šventės stilius vėl buvo konservatyvus. O visose nominacijose dominavo nebylų juodai baltą kiną stilizavęs Michelio Hazanavicaus “Artistas”. 

Šiemet daugiau žinoma apie “Oskarų” užkulisius. Jau geriau žinoma, kas yra tie kino akademikai, kurie renka geriausius. Daugumai iš jų daugiau, negu 60 metų. Tačiau jų balsavimas organizuotas gana tobulai ir todėl “Oskaro“ premija yra vertinama pelnytai garbingiau, negu, tarkim, „Auksiniai gaubliai“. Juose balsuoja užsienio korespondentai. „Oskarų“ apdovanojimuose - dauguma kinui nusipelnusių įvairių specialybių profesionalų. Akademikai. 

O štai jums 2012 metais „Oskarais“ apdovanoti: 

Geriausias filmas – „Artistas“ (rež. Michel Hazanavicius). 
Statulėlę pagal visas tradicijas atsiėmė filmo prodiuseris Thomas Langmann. “Artisto” sėkmė buvo lengvai prognozuota ir ji nieko naujo nepasakė, o tik pakartojo “Auksinių Gaublių” ir kitų apdovanojimų nuomonę. Beje, šis kuklus filmas puikiai atsipirko ir dabar uždirbs dar daugiau pinigų bei šlovės jo kūrėjams. 
Iš viso geriausio filmo nominacijoje buvo nominuoti 9 labai skirtingi filmai. Visus juos verta pamatyti. Tai skirtingų stilių, biudžetų ir skonių kinas. Todėl geriausio filmo nominacija šiemet buvo gana gera. Tenkinanti pačių įvairiausių žiūrovų poreikius. 
Geriausi aktoriai: Meryl Streep ("Geležinė ledi") ir
Jean Dujardin ("Artistas")

Geriausias aktorius
 – Jean Dujardin („Artistas“). 
Geriausia aktorė – Meryl Streep („Geležinė ledi“). 

Geriausias antro plano aktorius – Christopheris Plummeris („Pradedantieji“). 
Antro plano aktoriai laimėjo tie, kuriuos nesunkiai atspėjo prognozių mėgėjai. Visą gyvenimą buvęs ryškia kino žvaigžde, Ch. Plummeris pagaliau laimėjo savo pirmą “Oskaro” statulėlę, jau būdamas 82 metų. 

Geriausia antro plano aktorė – Octavia Spencer („Tarnaitė“). 

Geriausias režisierius – Michel Hazanavicius  („Artistas“). 

Geriausias animacinis filmas – „Rango“ (rež. Gore Verbinski). 

Geriausias adaptuotas scenarijus – „Paveldėtojai“ (Alexandr Payne, Nat Faxon, Jim Rash ). 

Geriausias originalus scenarijus – „Vidurnaktis Paryžiuje“ (Woody Allen). 

Geriausi kostiumai – „Artistas“ (kostiumų dailininkas Mark Bridges). 

Geriausias grimas – „Geležinė ledi“ (grimo meistrai Mark Coulier, J. Roy Helland).

Geriausias meninis apipavidalinimas – „Hugo“ (dailininkai statytojai Dante Ferretti ir Francesca Lo Sciavo). 
"Hugo išradimas"


Geriausias filmo montažas – „Mergina su drakono tatuiruote" (montuotojai Kirk Baxter, Angus Wall). 

Geriausias operatorius – „Hugo“ (operatorius Robert Richardson). 

Geriausi vaizdo efektai – „Hugo“ (Robert Legato, Joss Williams, Ben Grossmann, Alex 
Henning). 

Geriausias garso montažas – „Hugo“ (montažo režisieriai Philip Stockton ir Eugene Gearty). 

Geriausi garso efektai – „Hugo“ (Tom Fleischman ir John Midgley). 

Geriausias užsienio kalbos filmas – „Išsiskyrimas“ ( rež. Asghar Farhadi, Iranas). 

Geriausia filmo daina – „Mapetai“ (daina „Man or Muppet“, autorius Bret McKenzie). 


Geriausias filmo garso takelis – „Artistas“ (kompozitorius Ludovic Bource). 

Geriausias dokumentinis filmas – „Nenugalėtas“ (“Undefeated”, rež. Daniel Lindsay, T.J.Martin). 

Geriausias trumpametražis dokumentinis filmas – „Saugant veidus“ („Saving face“ – rež.Daniel Junge). 

Geriausias trumpametražis vaidybinis filmas – „Krantas“ (rež.Terry George). 
Oprah Winfrey apdovanota "Oskaru"
už gyvenimo nuopelnus

Geriausias trumpametražis animacinis filmas – „The Fantastic Flying Books Of Mr 
Morris Lessmore“  (rež.William Joyce, Brandon Oldenburg). 

Garbės „Oskarais“ už gyvenimo nuopelnus šiemet pagerbti: aktorius James Earl Jones, aktorė ir visuomenės veikėja Oprah Winfrey bei grimo meistras Dick Smith (“Krikštatėvis”). 

Tylusis kinas:)

Artistas
Artist, The (2011)


Netikėčiausia 2011 m. Kanų festivalio sensacija nusitaikė į Amerikos kino meno ir mokslo akademijos "Oskaro" apdovanojimų nominacijas.

Žvaigždiškiausias ir mėgstamiausias nebylaus kino pirmūnas pasineria į jausmų krizę ir susiduria su neišsprendžiamomis problemomis, kai Holivudo prodiuseriai atranda garsą, liepia aktoriams kalbėti ir vainikuoja naują filmų erą. 

Lietuvių kilmės prancūzų režisierius Michel Hazanavichius (jo senelis buvo lietuvis ir emigravo į Prancūziją) įgyvendino savo nuostabiausią svajonę - modernių technologijų ir novatoriškų kino išradimų amžiuje sukurti senamadišką, paprastą, nespalvotą, muzikalią nebylaus kino komediją. Tai pats nuoširdžiausias ir linksmiausias meilės laiškas Auksiniam Holivudui, kurį amžinai prisiminsime dėl Charlie Chaplino, Busterio Keatono ir Douglaso Fairbankso išdaigų. 

Džordžas Valentinas (Kanų festivalyje geriausiu aktoriumi tituluotas Jeanas Dujardinas) spinduoliuoja plačią paletę Holivudo žvaigždės savybių. Jis turtingas, gražus, užsispyręs, arogantiškas ir nuoširdus. Jis pasitiki savimi ir turi absoliučiai viską, ko gali trokšti šlovės išliaupsintas žmogus.

1927 metais populiarusis ir visų mylimas Džordžas Valentinas pasiekia karjeros viršūnę ir intensyviai ruošiasi naujai premjerai. Jis mėgsta bendrauti su gausia fanų palyda ir nepraleidžia progų atsidėkoti už demonstruojamą dėmesį. Vieną lemtingą dieną gerbėjų minioje Džordžas pastebi gražią merginą Pepi Miler (aktorė Berenice Bejo), kurios užslėptų talentų ir kerinčio žavesio dar niekas nespėjo pastebėti. Jis sutinka drauge nusifotografuoti ir keliais smulkiais triukais stumtelna Pepi į neįsivaizduojamą šlovę.

Gaila, bet paties Džordžo šlovės kreivė pradeda sparčiai smukti žemyn, kai Holivudo prodiuseriai pasineria kurti filmus su ką tik išmoktu naudoti garsu. Kalbantys filmai sensacingai dominuoja kino teatruose, bet Džordžas Valentinas užsispyrusiai atsisako prisitaikyti prie modernaus išradimo vėjų ir ambicingai nori joti ant seno kuino. Susipykęs su pypkoriumi prodiuseriu (aktorius Johnas Goodmanas) jis ryžtasi iš savo santaupų finansuoti nebylų veiksmo ir nuotykių trilerį, bet jo niekas neskuba žiūrėti.

Džordžas Valentinas patiria skausmingą finansinį fiasko ir praranda viską, ką turėjo ir buvo sukaupęs. Jį palieka žmona (aktorė Penelope Ann Miller), jį pamiršta fanai, jis faktiškai išgrūdamas į gatvę, jo draugijoje lieka tik ištikimasis vairuotojas (aktorius Jamesas Cromwellas) ir mylimasis šunelis. Sužlugdytas, sutryptas ir vienišas Džordžas atsiduria pačiame tamsiausiame Holivudo šešėlyje. 

Tuo pačiu metu iš niekam nežinomos pelenės pavirtusi auksine Holivudo princese Pepi Miler sublizga garsinio kino fenomenu. Jos filmai parduoda bilietus ir sausakimšai užpildo sales, tad dolerius akyse matantys prodiuseriai kepa vieną premjerą po kitos.

Vis dėlto per vieną naktį išgarsėjusi aktorė, šokėja ir dainininkė nepamiršta žmogaus, kuris uždėjo jai ant skruosto tą gražų apgamėlį ir nuoširdžiai padėjo tapti žvaigžde. Dabar Pepi siekia grąžinti skolą, išgelbėti Džordžą ir ištraukti jį iš depresijos liūno į naują šlovę. 
Šis filmas laimėjo net 5 "Oskaro" statulėles, tad siūlome įvertinti šį filmą :)

2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

02.24 premjeros :))

Paveldėtojai
The Descendants (2011)


Metas Kingas (akt. George Clooney) – turtingas žemvaldys, tačiau turtai vyro seniai nebedžiugina – jis išgyvena šeimos santykių krizę. 

Meto žmona Elizabet (akt. Patricia Hastie) po laivo avarijos guli ištikta komos. Dar daugiau – jis sužino, jog žmona turėjo meilužį! Dukterys Aleksandra (akt. Shailene Woodley) ir Skoti (akt. Amara Miller) pasirodo esančios ne ką geresnės už mamą – tėtis joms praktiškai neegzistuoja ir tėra nieko neišmanantis pusamžis vyras. 

Skendėdamas giliame liūdesyje Metas ryžtasi gelbėti šeimą ir, pasitelkęs dukras, leidžiasi į žmonos meilužio Brajano paieškas (akt. Matthew Lillard), nuoširdžiai tikėdamas, jog tai išgelbės jo šeimos židinį.

Dramatiškas, komiškas ir labai jausmingas filmas apie bandymus išgelbėti byrančią šeimą ir gyvenimo atradimus, slypinčius kiekviename žmogaus žingsnyje.




Tamsos baikeris: keršto demonas
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)


„Aš negelbėju žmonių. Aš jų nekenčiu“, – niūriu balsu išrėžia Džonis Bleizas – Tamsos baikeris. Pamėgtas fantastinio trilerio veikėjas sugrįžta į kino ekranus! Bet daug blogesnis, brutalesnis, žiauresnis, dar pikčiau nusiteikęs – Tamsos baikeris naujajame filme bus tikras velnio išpera. Ir jis riedės 3D motociklu. 

„Džonis Bleizas bus ciniškas pirmojo Tamsos baikerio įsikūnijimas“, – sakė Holivudo žvaigždė Nicolas Cage‘as, jau antrame filme įlindęs į Tamsos baikerio kailį. 

Aktorius teigia nusprendęs pakeisti požiūrį į savo veikėją ir jį ištikusią tragediją, tad „Tamsos baikeris: keršto demonas“ nėra pirmojo filmo tęsinys, o visiškai naujas filmas. 

Pirmajame filme žmogaus skausmas suvirpindavo Tamsos baikerio širdį, o dabar, matydamas žmogaus kančią, jis reaguos tik paniekinančiu žvilgsniu ir ciniška šypsena.

„Lengva pamėgti tokius veikėjus kaip Supermenas ar Kapitonas Amerika, o štai pajusti simpatijas tokiam niekšiškam personažui kaip naujasis Tamsos baikeris bus rimtas iššūkis“, – sakė Nicolas Cage‘as. 

Juostą režisavo „Adrenalino“ kūrėjai Markas Neveldine‘as ir Brianas Tayloras, tad galima tikėtis siautulingo veiksmo, kvapą gniaužiančios įtampos ir specialiųjų efektų šou. O 3D technologija pasodins žiūrovus tiesiai ant Tamsos baikerio motociklo! 

Filmas „Tamsos baikeris: keršto demonas“ kainavo 75 milijonus dolerių, buvo filmuojamas Rumunijoje ir Turkijoje, kūrėjai surado įspūdingų veiksmo vietų, kurios dar labiau tirštino siaubo pritvinkusią atmosferą. 

Buvęs kaskadininkas Džonis Bleizas (Nicolas Cage‘as) leidžiasi į savanorišką tremtį – Rytų Europoje jis tikisi pamiršti praeitį. Pamiršti savo prakeiksmą – Džonis turi šėtoniškų galių ir gali iššaukti pragaro ugnį, kuri sudegina žmones gyvus. 

Tačiau nuo praeities nepabėgsi – Rytų Europoje Džonis sutinka vienuolių ordino narį, kuris paprašo išgelbėti jauną moterį ir jos sūnų, mat į juos nusitaikė Šėtono sekta ir paties velnio tarnai. Berniuką ketinama paaukoti ant altoriaus, kad Antikristas galėtų įsikūnyti į žmogų ir užvaldyti pasaulį.

Džonis apsižergia savo motociklą – su velniu jis turi senų nesuvestų sąskaitų. Užkurkite ugnį pragare – Tamsos baikeris atrieda! 

Dėmesio!!! Dėmesio!!!

Primename, o kas dar nežino pranešame, kad trečiadienį (tai yra vasario 29d.) YOMAYO diena visuose forum cinemas kino teatruose!!! Puiki galimybė nueiti į kiną ir pažiūrėti viena ar kelis iš mūsų aprašytų filmų! :)
                                                 

2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Žiūrimiausių filmų Top 10

Šiuo metu kino teatruose žiūrimiausių filmų Top 10 :)
1. Kelionė į paslaptingąją salą
2. Tai reiškia karą
3. Šetonas manyje
4. Meilės priesaika
5. Sniegynų įkaitai
6. Batuotas katinas Pūkis 3D
7. Nesaugus prieglobstis
8. Mano didysis O!
9. Miegančių drugelių tvirtovė
10. Geležinė ledi

2012 m. vasario 21 d., antradienis

Karo žirgas
War Horse (2011)

Vienas garsiausių Holivudo režisierių Stevenas Spielbergas į kino ekranus sugrįžta lydimas gandų apie būsimą Oskarą. Svarbiausias kino apdovanojimas režisieriui gali būti įteiktas už naujausią jo darbą – dramą „Karo žirgas“.

„Geriausias St.Spielbergo dešimtmečio filmas“; „Geriausia 2011-ųjų juosta, pakerinti meistriškumu ir didybe“; „St. Spielbergo grįžimas prie ankstyvosios savo kūrybos“ – tik keli užsienio kino kritikų įvertinimai filmui „Karo žirgas“, sulig kiekviena akimirka plečiančiu gerbėjų ratą.

„Karo žirgas“ sukurtas remiantis 1982-aisiais išleistu rašytojo Michaelo Morpurgo romanu, tapusiu pagrindu Londono Nacionalinio teatro spektakliui ir vienam Brodvėjaus miuziklų. Šis kūrinys neretai vadinamas vienu iškiliausių kūrinių apie draugystę ir karą.

Juostos istorija pasakoja apie berniuko Alberto (akt. Jeremy Irvine) ir žirgo Džojaus draugystę, kurią nutraukia Pirmas pasaulinis karas. Prasidėjus kariniams manevrams, ristūnas Džojus atsiduria karo fronte Prancūzijoje. Jaunasis žirgo šeimininkas Albertas, negalėdamas pakelti išsiskyrimo su geriausiu draugu, savanoriškai išeina į karą, kur tikisi bet kokia kaina susigrąžinti ištikimą draugą.

Filmo garso takelį sukūrės Džonuas Williamsas, muzikinį pavidalą suteikęs „Šindlerio sąrašui“, „Gelbstint Eilinį Rajeną“, „Geišos išpažinčiai“, „Žvaigždžių karų“ ir „Hario Poterio“ filmams. Jau dabar aišku, kad nuostabi muzika padės atsiskleisti filmo emociniam užtaisui ir istorijai apie negęstančią viltį bei ištikimą draugystę.

Kritikų liaupsinama, apdovanojimuose nominuota jaudinanti drama apie amžiną draugystę.
Štai jums trumpas anonsas apie šį filmą :)

O štai filmas siaubo filmų mėgėjams :)

Šėtonas manyje
The Devil Inside (2011)



„Šėtonas manyje“ – vienas tų filmų, kurių Vatikanas nenorėtų išvysti. Dokumentiniu stiliumi nufilmuotas mistinis siaubo trileris išsiskiria šokiruojančiu realizmu ir filmą persmelkusia baime. Juostoje pinasi konservatyvios religinės tiesos ir novatoriški moksliniai faktai, nauji šėtono varymo būdai ir senesniuose filmuose matyti egzorcizmo procesai.

Egzorcizmo ir antgamtinių reiškinių ekspertas pastorius Bobas Larsenas yra laikomas bene stipriausiu nūdienos krikščionių egzorcistu. Pastorius tvirtina, jog filmo „Šėtonas manyje“ kūrėjams pavyko taikliai sudėlioti pagrindinius egzorcizmo proceso akcentus. 

1989-aisiais JAV pagalbos telefono numeriu 911 paskambino Marija Rosi, pranešusi, jog žiauriai nužudė tris žmones. 

Po siaubingos tragedijos praėjus dvidešimčiai metų, jos dukra Izabela bando įminti paslaptį ir sužinoti kas anuomet įvyko su jos mama. Merginos tyrimą apsunkina tai, jog mama saugoma nusikaltėliams skirtoje Italijos psichiatrinėje ligoninėje. Medikai tvirtina, jog moteris yra apsėsta šėtono. 

Izabela kreipiasi į du jaunus šventikus, kurie yra pasiryžę atlikti egzorcizmo seansą ir išvaryti Mariją apsėdusį demoną. Deja, nei vienas istorijos dalyvis net negalėjo numanyti, jog Marija yra apsėsta net keturių galingų demonų, nepasiduodančių jokioms egzorcizmo apeigoms...

Neįtikėtina, tačiau filmas „Šėtonas manyje“ sukurtas remiantis tikrais faktais ir įvykiais. Daugelis yra girdėję apie šėtono apsėstuosius, tačiau tik nedaugelis žino, jog yra žmonių, kurių kūnuose slepiasi net keli baisiausi demonai. 

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Lietuviškų filmų gerbėjams :)

Miegančių drugelių tvirtovė
Miegančių drugelių tvirtovė (2012)


2007 metais A. PUIPA pristatė kino dramą „Nuodėmės užkalbėjimas“, sukurtą pagal J. IVANAUSKAITĖS romanus „Ragana ir lietus“ bei „Placebas". Filmas įvertintas ir Lietuvoje (vien kino teatruose jį pamatė beveik 60 tūkst. žiūrovų), ir užsienyje – atvirame NVS bei Baltijos šalių filmų festivalyje „Kinošokas“ (Rusija) pelnė festivalio „Grand Prix“ („Zolotaja loza“ – „Auksinė vynuogių kekė“) bei prizą geriausiam prodiuseriui, Šiaurės šalių filmų festivalyje Ruane (Prancūzija, 2008) aktorės Rasa Samuolytė ir Nelė Savičenko gavo prizą už geriausiai atliktą moters vaidmenį, o filmo režisierius – prizą „Antrasis kvėpavimas“. 2011 metais, Lietuvai minint J. IVANAUSKAITĖS 50-ąsias gimimo metines, režisierius baigia kurti dramą „Miegančių drugelių tvirtovė“, pastatytą pagal to paties pavadinimo J. IVANAUSKAITĖS romaną, kurį 2005 metais skaitytojai išrinko geriausia metų knyga. Filmas išsaugo rašytojai būdingą žaismingą, kiek ironišką, kartais vulgariai sarkastišką stilių.

Filmas “Miegančių drugelių tvirtovė” pasakoja apie Moniką, pasiturinčią penkiasdešimtmetę moterį, ištekėjusią už jaunesnio vyro. Jų gyvenime viskas, rodos, idealu – prabangūs apartamentai, užmiestyje stovintis dvaras, turtinga meno kolekcija, dizainerių rūbai... Tačiau nedidelė avarija, į kurią papuola Monika ir jos vyras Linas, apnuogina šeimoje tvyrančią įtampą bei santykių trapumą. Monika ieško paguodos labdaringoje veikloje – savo dvare moteris priglaudžia tris iš Vokietijos sugrąžintas prostitutes Gitaną, Kristiną ir Eglę. Šios šilto ir šalto ragavusios merginos parodo Monikai kitą, purvinąją, suluošintą, gyvenimo pusę. Tarp Monikos ir buvusių prostitučių užsimezga dviprasmiški, besikeičiančia meilės/neapykantos pusiausvyra paremti santykiai. Monikai ši globa ilgainiui virsta jos gyvenimo įvykių perkainojimu. Netrukus Monika sužino, kad vyras ją palieka dėl kitos, jaunesnės, o jos globotinių likimai ima klostytis netikėta linkme.

Pasak režisieriaus, nėra galimybės ekranizuoti visos į 400 romano puslapių tilpusios istorijos, todėl filmas nebus knygos atpasakojimas: jame atsiras kitokia pabaiga nei knygoje, kis pagrindinė istorija, kai kurie akcentai atsiras visai kitose vietose. „Man labai įdomu filmuoti tai, ko neparašė rašytoja“, – teigia A. PUIPA.

Pagrindinį – Monikos – vaidmenį filme atlieka kino režisierė, scenaristė ir aktorė Janina LAPINSKAITĖ, sukūrusi įsimintiną Grytos vaidmenį filme “Elzė iš Gilijos” (rež. Algimantas Puipa). Jai talkina Kauno mažojo teatro vadovas, režisierius ir aktorius Vytautas BALSYS, suvaidinęs Monikos vyrą Liną, bei trys jaunos teatro aktorės Giedrė GIEDRAITYTĖ (Gitana), Elzė GUDAVIČIŪTĖ (Eglė), Miglė POLIKEVIČIŪTĖ (Kristina).

Filmas “Miegančių drugelių tvirtovė” pristatomas dar vienos svarbios sukakties kontekste. Šiemet režisierius Algimantas Puipa švenčia 60-ąjį jubiliejų. Tarp garsiausių A. Puipos kūrinių – lietuviško kino klasika tapę “Moteris ir keturi jos vyrai”, “Amžinoji šviesa”, “Žuvies diena”, “Vilko dantų karoliai” bei pastarojo dešimečio kino hitai “Elzė iš Gilijos”, “Dievų miškas”, “Nuodėmės užkalbėjimas”.
Štai trumpas anonsas, kas dar nematė šio filmo :)


2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Tiems, kam patinka fantastiniai filmai!

Kelionė į paslaptingąją salą 3D
Journey 2, 3D (2012)


Jaunasis Šonas Andersonas (akt. Josh Hutcherson) sugauna pagalbos prašantį radijo signalą, sklindantį iš paslaptingos salos, esančios ten, kur jokios salos būti neturėtų. Šonas įsitikinęs, kad jokios klaidos čia nėra - signalas tikras, ir jį siuntė jo seniai pradingęs senelis (akt. seras Michael Caine). Nepaisydamas patėvio Henko (akt. Dwayne Johnson) atkalbinėjimų, Šonas išsiruošia į nepaprastą kelionę - jis privalo rasti tą paslaptingąją salą ir išgelbėti savo senelį.

Kartu su malūnsparnio pilotu (akt. Luis Guzman) bei simpatiškąja jo dukterimi („Vidurinės mokyklos miuziklo" gražuolė akt. Vanessa Hudgens), Šonas su Henku išvyksta ieškoti paslaptingosios salos, kurioje knibždėte knibžda pačių keisčiausių padarų, stūkso aukso kalnai, pulsuoja pavojingi ugnikalniai, o prasidėjęs žemės drebėjimas kėsinasi amžiams paskandinti salą kartu su visomis jos paslaptimis bei lobiais. Neapsakomo grožio saloje herojų laukia begalė kvapą gniaužiančių nuotykių - nuo skraidymo gigantiškomis bitėmis iki netikėtų susitikimų su milžiniškais driežais ar didžiulėmis jūrų pabaisomis.

Filmo režisierius Bradas Peytonas ypatingą dėmesį skiria efektingam pasakojimo stiliui ir puikiai išnaudoja 3D technologijos privalumus - filmuojant "Kelionę į paslaptingją salą" buvo naudojamos įspūdingajam "Įsikūnijimui" sukurtos 3D technologijos, pilnai panardinsiančios kino žiūrovus į legendinio rašytojo Žiulio Verno romanų įkvėptą stebuklingą fantazijų pasaulį.

Kai 2008 m. vasarą Lietuvą pasiekė 3D nuotykių filmas „Kelionė į Žemės centrą", mūsų kino teatrai dar neturėjo trimačiams vaizdams reikalingos skaitmeninės įrangos, tačiau filmą visvien pažiūrėjo net 30 tūkst. žiūrovų. Šįkart jūsų teismui Žiulio Verno „Paslaptingosios salos", Roberto Louiso Stevensono „Lobių salos" ir Jonathano Swifto „Guliverio kelionių" fantazijų įkvėptas reginys, kuriuo mėgautis galite visa šeima.



Įvertinkite neeilinės ir prieštaringai vertintos moters Margaret Thatcher portretą.

Geležinė ledi
Iron Lady (2011)



Spalvingo ir romantiško miuziklo "Mamma Mia!" autorė ir režisierė Phyllida Lloyd antrajame savo filme ji apžvelgia tris reikšmingas dienas iš Margaret Thatcher gyvenimo. Iš kontrolės slystantys įvykiai suteikia gerą progą sugrįžti į praeitį ir prisiminti įspūdingos karjeros momentus bei didžiausius sunkumus valstybės vadovės kėdėje.

XXI-ojo amžiaus Londonas. Pagyvenusi vieniša moteris išeina į parduotuvę nusipirkti pieno. Šiandien aštuntąjį dešimtmetį skaičiuojanti moteris jaučiasi niekam nereikalinga. Jai sudėtinga prisitaikyti prie kardinaliai pasikeitusių laikų ir susitaikyti su senatve, kuri ypač pasireiškia atminties praradimais. Kadaise ji buvo įtakingiausia XX amžiaus moterimi ir ilgiausiai žmonių pasitikėjimą išlaikiusia Jungtinės Karalystės ministre pirmininke, bet dabar Margaret Thatcher (aktorė Meryl Streep, "Velnias dėvi Prada", "Valandos", "Mamma Mia!", "Julie ir Julia", "Tai... sudėtinga", "Abejonė") yra priklausoma nuo nuolat namuose Česterio aikštėje apsilankančios rūpestingos dukters Carol (aktorė Olivia Colman, "Tiranozauras", "Kietas faras").

Paveikta progresuojančio atminties sutrikimo ligos ir haliucinacijų Margaret įsivaizduoja fantazijų gyvenimą kartu su mylimuoju vyru Denisu (aktorius Jimas Broadbentas, "Iris", "Niujorko gaujos", "Dar vieneri metai", "Kietas faras", ), kuris iš tiesų jau yra miręs. Asmeninės asistentės paraginta iškraustyti sutuoktinio daiktus iš spintos, ji staiga prisimena savo jaunystę karo laikais, kai Margaret Roberts (aktorė Alexandra Roach) pradėjo mokytis Oksforde ir pirmą kartą susitiko jauną verslininką Denisą Thatcherį (aktorius Harry Lloydas, režisierė sūnus). Po pirmojo pralaimėjimo svarbiuose rinkimuose jaunuolis pasinaudoja idealia proga pasipiršti. 

Nuo 1959 metų Margaret įgyja partijos kolegų vyrų pasitikėjimą ir vis kyla karjeros laiptais link aukštesnio posto, kol tampa užtikrinta lydere ir 1979 metais išrenkama Jungtinės Karalystės ministre pirmininke.

Šalies vadovei tenka spręsti piliečių neramumus, slopinti angliakasių streiką, kovoti prieš IRA teroristų bombardavimus, inicijuoti karą Falklando saloje Argentinoje, lopyti ekonomikos politikos spragas nepopuliariais ir negailestingais metodais, kurie tik didino ne darbo statistiką.

Banguojantis populiarumas ir autokratinis valdymas neišgąsdino balso teisę turinčių piliečių. Jie rinko Margaret Thatcher ministre pirmininke trims kadencijoms, kol politikės reitingai partijoje sparčiai tirpo.

Dabar jai beliko blėstantys gyvenimo prisiminimai, netikslios jų interpretacijos ir vyras-vaiduoklis, kuriam labai norisi išeiti.



Vyrų konkurencija - galingas ginklas!

Tai reiškia karą
This Means War (2011)

Du geriausi draugai duoną užsidirba šnipinėdami. Tačiau vieną dieną slaptųjų agentų pasaulis apsiverčia – vyrukai įsimyli tą pačią moterį! Žinoma, nė vienas neketina užleisti vietos draugui. Bręsta visa naikinantis mūšis, kurio pasekmės – nenuspėjamos.

Grandiozinė kova dėl moters du bičiulius įvelia į beveik tarptautinį konfliktą. Beprotiškoms vyrukų fantazijoms – tiesiog nėra ribų. Užkariauti šią moterį – kiekvieno pagrindinis tikslas. 

Kare kaip kare – visos priemonės pateisinamos. O kai karas vyksta dėl gražios moters – tuomet čia išvis nėra jokių taisyklių! 

Tiem, kas dievina legendas!

7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe
My Week With Marilyn (2011)



Marilyn Monroe – moteris, kurios nereikia pristatyti ir neįmanoma pamiršti. Tačiau kas slėpėsi uš geidžiamiausios pasaulyje šviesiaplaukės kaukės? Atviras, jaudinantis ir stulbinantis žvilgsnis į kino ikonos gyvenimą - 3 „Auksiniams Gaubliams“ (įskaitant - Geriausios Aktorės ir Geriausio Miuziklo kategorijoje) nominuotoje muzikinėje dramoje „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“. Legendinę šviesiaplaukę kino dievaitę įkūnijusiai Michelle Williams jau dabar pranašaujamas šių metų „Oskaras“ – toks stulbinantis jos įsikūnijimas!

Koks jausmas būti garsiausia moterimi pasaulyje? Tiksliausią atsakymą į šį klausimą ko gero galėtų pateikti tik legendinė Marilyn Monroe. Ryškiausia XX amžiaus Holivudo aktorė, gundanti viliokė, moteris, kurią dievino ir dievina net ir prabėgus 50 metų po jos mirties. Visuomet linksma ir flirtuojanti, neieškanti žodžio kišenėje, mylima visų – žiūrovų ir režisierių, geidžiamiausia Holivudo žvaigždė, nenužengianti nuo raudono premjerų kilimo. Tokią ją matė ir prisimena visas pasaulis. “7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ kviečia susipažinti su Marilyn be storo grimo sluoksnio ir Holivudo blizgesio – tokia, kokia buvo iš tiesų – charizmatiška ir įspūdinga, bet čia pat ir trapia it porcelianas.

Tikrais įvykiais paremta istorija žiūrovus nukelia į 1956 metų vasarą. Marilyn Monroe (akt. Michelle Williams) atvyksta į Angliją filmuotis juostoje „The Prince and the Showgirl“. Holivudo garsenybė čia atkeliauja ne tik dirbti, bet ir mėgautis medaus mėnesiu su naujuoju savo vyru scenaristu Arthuru Milleriu (akt. Dougray Scott). Šiam išvykus į Ameriką, juostos režisierius ir aktorius Laurence Olivier (akt. Kenneth Branagh) nuobodžiaujančios garsenybės viešnage ir laisvalaikiu pasirūpinti patiki jaunam savo asistentui Colinui Clarkui (akt. Eddie Redmayne). Vaikinas su Holivudo žvaigžde praleidžia visą savaitę – juodu grožisi įstabiausiomis Anglijos vietomis, linksminasi po darbų... Nuo Holivudo šurmulio ir rutinos pavargusiai Marilyn pažintis su Colinu – tikra atgaiva. O jaunam vaikinui – kančią kelianti pagunda, kaip atsispirti moteriai, po kurios kojomis visas pasaulis?
Legendinę Holivudo garsenybę filme įkūnija Michelle Williams („Mano liūdna meilės istorija“), kurios panašumas į Monroe filme tiesiog stulbinantis. O juk iš pradžių šį vaidmenį ketinta pasiūlyti kitai Holivudo blondinei – Scarlett Johansson, ir tik didžiulis Michelles ryžtas persikūnyti į tragiško likimo aktorę pelnė jai išsvajotą galimybę. „Jaučiuosi taip, lyg mes būtume dvynės seserys, viena nuo kitos atskirtos vos gimus. Taip, mūsų istorijas skiria nemažai dešimtmečių, tačiau jaučiuosi taip, lyg Marilyn būtų dalelė manęs“, - dar filmuodamasi juostoje sakė M. Williams.


Praėjusios Šv.Valentino dienos proga visoms užimtos bei vis dar laisvoms širdims... :)

Meilės priesaika
The Vow, 2012


Laimingai įsimylėję Leo (aktorius Channingas Tatumas, "Brangusis Džonai", "Šokis hip-hopo ritmu", "Devintojo legiono erelis") ir Peidž (aktorė Rachel McAdams, "Vidurnaktis Paryžiuje", "Užrašų knygelė", "Keliautojo laiku žmona", "Saugokite pamerges!", "Šerlokas Holmsas") džiaugiasi medaus mėnesiu, bet negailestingas likimas meta jiems visai nesaldų jausmų išbandymą.

Neseniai susituokusi pora susižeidžia autovarijoje netikėčiausiu momentu. Leo atsiperka tik keliais nubrozdinimais ir mikliai gyjančiomis mėlynėmis, o jo žmona Peidž atsiduria komoje. Gydytojai pakankamai greitai atgaivina žavią moterį, tačiau ji absoliučiai nieko neprisimena. Nei prieš kelias dienas dar mylėto vyro, nei apsimainymo aukso žiedais šventės, nei duotų įžadų būsimai šeimai, nei bendrai planuotų svajonių. 

Peidž netgi neatpažįsta Leo, nes avarijos pasėkmės ištrynė pastarųjų 5 metų atmintį. Ji grįžta namo su tėvais, kurių siaubingai nekentė. Pasinaudodamas idealia proga į Peidž gyvenimą įsibrauna ankstesnis sužadėtinis Džeremis (aktorius Scottas Speedmanas, "Kitas pasaulis", "Kitas pasaulis. Evoliucija"), kurį ji buvo atstūmusi ir išvijusi už neištikimybę.
Sužeistas Leo nesiruošia susitaikyti su praradimais ir taip lengvai pralaimėti. Jaunuolis antrą kartą siekia, kad Peidž patikėtų juo, įsimylėtų jį vėl iš naujo ir viską prisimintų, kokie jie buvo laimingi drauge.